onsdag 26 januari 2011

En studie i vitt

Under förmiddagspromenaden var vädret strålande soligt, iskallt och fågelkvittrande. Det var så himla vackert. Jag vill gärna bo kvar här. Kolla bara och fatta varför!

Om man går längs allén som går precis nedanför där jag bor kommer man till ett fint gammalt stall. Saknar man lantluften kan man gå dit och andas lite djur- och hästbajsdoft så är man på banan igen.
Fortsätter man längs allén passerar man en 4H-gård som jag ser väldigt mycket fram att hänga vid med kiddet. Får, kaniner, höns, hästar och getter. Fick ingen bild på det men om man spatserar vidare, fast viker av till höger från allén ser man det här.
Det är tydligen Kungsholmen där på andra sidan. Jag vet inte så säkert själv.
När du rundat kröken på grusvägen som löper längs vattnet ser du ett slott på höger sida. På sommaren sprakar den lilla trädgården i en enda färgexplosion. Nu är det bara vitt.
En minut längre fram längs promenadvägen ligger det ett gulligt båthus med soldäck och servering. Här satt jag mycket i somras och var trind. Dödsmysigt ställe.
Mitt emot båthuset ligger en badanläggning. Här badade jag i somras. Två gånger kanske. Fullsmockat var det och i poolen skvalpade mer kiss än härligt poolvatten. Men under de varmaste dagarna var det svalkande för en svullen tjock-kropp.
Och här är de ljuvliga klipporna. Ungefär tre minuter längre fram längs promenaden. Här grillade vi en del men jag vågade aldrig bada tyvärr. Visste inte hur jag skulle ta mig upp från vattnet med min kroppshydda. Det hade varit mycket lämpligt annars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar