måndag 21 mars 2011

Bita sig i svansen

Jag som varit så bekväm med min kropp efter graviditet och förlossning börjar nu vakna upp. Kolla lite mer närgånget på kroppsdelarna. Förfäras lite lätt av min nya profil.

Man kan säga såhär: Sju månaders amning har tagit ut sin rätt. Förståelsen för de som köper sig nya tuttar efter barnafödande är total. PUNKT.

4 kommentarer:

  1. Jag försökte mig just på att dementera det här med "förstörda" bröst kontra amning (förändringarna beror på graviditetshormonerna, men syns ofta inte förrän mjölken inte längre "fyller ut"), men jag råkade tydligen dubbelklicka eller nåt, så min kommentar försvann. Men hej iallafall.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag ser nog att fördelarna varit större och att jag kan "offra" brösten för att ha kunnat amma. Men synen är inte rolig, nej. Men varför blir de mindre än pre graviditet, undrar jag?

    SvaraRadera
  3. Men det kan Dr. Sebastian förklara, det beror på att fettvävnaden i brösten byts ut mot celler som genererar mjölk, när du sedan slutar amma skiftas dessa celler inte tillbaka 1:1 vilket gör att brösten kan bli mindre, dock är det från kvinna till kvinna.

    SvaraRadera
  4. Hur länge sedan är det som du slutade amma? För jag upplevde det som att mina bröst var ganska sorgliga efter att jag slutat amma sonen när han var cirka 8 månader, men när han var runt 1 år hade de liksom dragit ihop sig och fyllt ut sig lite mer igen. Så om du slutade nyss kan du nog förvänta dig att de kommer ändras lite mer innan de är som de kommer vara!

    SvaraRadera