söndag 20 mars 2011

Apropå små klädda som vuxna

Känner att skärvorna yr lite kring huvudet här i glashuset nu när jag publicerar bilder på sonen klädd som en minivuxen. Förklaringen till klädseln lyder: Pliktskyldig. Kan inte med att inte använda kläder som folk med glädje och av omtanke valt ut till honom i present.

4 kommentarer:

  1. Känner igen den känslan. Har en son, har nyss fått en dotter. Trodde det var illa nog med alla skjortor och stela finbyxor, västar med fejkslips till o.s.v. som sonen fick. Men att få en tjej är snäppet värre. Rosa! Blommigt! Puttenuttiga små texter, Hello Kitty. Jag bara väntar på de små tyllkjolarna...

    Dock har jag börjat försöka stå emot den där känslan. Det är inget jag säger högt men en hel del kläder tackar jag för, samt tar emot. Sen åker de direkt till klädåtervinningen. Så de kan glädja någon annan som faktiskt vill klä sina barn i sånt.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker ändå att man har rätt att välja så som du gör. Det här är inget jag heller säger högt, men det har hänt att en del gåvor åkt direkt ut på Tradera...Ondskefullt.

    Och det låter faktiskt värre med tjejkläderna, även om en gubbtjyv till pojk känns lika förlegat som en prinsessa.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker mest att det känns så trist för alla inblandade, att man inte kan respektera andras tycke och smak! Detta alltså när jag vet att gåvogivaren är högst medveten om att vi klär alla våra barn i glada och funktionella kläder.

    Ja bägge är lika förlegat, du har rätt. Det är nog bara jag personligen som kräks extra mycket på att plagg som detta faktiskt görs i babystorlekar: http://files.hm.com/media/products/A25/DXLa25_80591_11013_86_3917.jpg
    Det rimmar bara så himla illa med vad en bebis sysslar med, dvs sover, äter, kräks och bajsar.

    SvaraRadera
  4. Åh ja! Himla söt klänning. På en tjej från femton och uppåt kanske.

    Och det där med att respektera andras tycke och smak verkar ha gått somliga förbi. Jag gillar som ni funktionella, färgglada och gärna orginella kläder, både till mig själv och mitt barn, men somliga har fastnat i häftiga loggor, gubbiga brallor och "tuffa" skjortor.

    SvaraRadera