måndag 15 november 2010

Ett tips

I min garderob har jag en så kallad Tradera-säck. Till utseendet en blå plastsäck från stort och välkänt möbelföretag med ett innehåll som består av de där plaggen man inte riktigt vill göra sig av med, men som man heller aldrig använder.

Den är något skrymmande men fyller en positiv funktion. Innehållet förändras ett par gånger i halvåret då jag tröttnat på det som hänger på galgarna och ligger i hyllorna. Då är det bara att krafsa lite bland det där gamla. De avlagda plaggen fångar mitt intresse på nytt och på så vis roterar innehållet i garderoben och det känns som jag fått nytt att sätta på mig. En metod som också gynnar kassan, bromsar konsumtionen och skonar miljön lite grann, precis som Alexandras braiga Klädutmaningen 2.0.

Namnet Tradera-säcken har den fått för att jag egentligen menar lägga ut grejerna på auktion men aldrig orkar. Funktionen den har nu duger så bra så bra.

6 kommentarer:

  1. Haha, jag har faktiskt en sån säck. Eller snarare en undangömd väska fylld med kläder som aldrig får se dagsljus. Kanske dags att rota igenom den?

    SvaraRadera
  2. Ja! Det kommer löna sig. Lovar :)

    SvaraRadera
  3. jag har en likadan och det är absolut en bra grej! shoppa i sin egen garderob är det bästa.

    SvaraRadera
  4. Här kallas den Myrornasäck...

    SvaraRadera
  5. Jag brukar ha en så kallad Stadsmissionen-kasse stående i klädkammaren. Där hamnar kläder, böcker och prylar som ska skänkas.

    På tal om second hand så har jag idag fyndat en vinteroverall för 60kr på Emmaus till den lille gossen. Till det priset gör det inte så mycket att han växer så det knakar.

    Den han nu växt ur ska jag förstås lämna tillbaka (den är köpt second hand) så att nåt annat litet barn kan värmas av den.

    SvaraRadera
  6. De ska inte underskattas de där säckarna. Och Sara, de där fynden är de bästa. Speciellt till till de där små som bara växer ur allt.

    SvaraRadera