måndag 21 februari 2011

Den duktiga

Så känner man sig lite håglös, omotiverad och allmänt lat. Behöver känna mig duktig, men vad gör man för att fylla duktighetsbegäret när man städade hemmet innan helgen, tvättade och sökte ett ton sommarvik under helgen? Vad finns kvar då? Barnmat, tänker jag. Det är ju en bra syssla. Särskilt eftersom det är mat till L.

Tycker ärligt talat det börjar märkas i plånboken att portionerna blir större, trots att en burk bara kostar en dryg tia. En annan aspekt är att jag inte pallar bära iväg glaset heller. Jag har för långt till returbank (Ska man behöva ha långt till en returbank 2011, va?!). Så om L gillar min mat är det här en win win situation. Åtta rejäla portioner blev det. Potatis, morot och tomat. En något för slät sörja med för mycket rapsolja. Tror inte så mycket på den. Den högra röran är jag mer nöjd med. Den fyllde upp duktighetsbägaren till bredden igen. Fisk, potatis, broccoli, dill och citron. Skulle lätt byta ut det mot den helfabrikerade lasangne som jag stoppat i mig ikväll.

Så. Hej å ! Duktig duktig duktig! Nu känns det som jag uträttat något vettigt idag i alla fall.

Man kan fråga sig vad det här begäret eller känslan av att vara duktig och få någonting gjort var eviga dag kommer ifrån? Många kvinnor i min närhet är precis likadana som mig.

Jag generaliserar allt för ofta men får jag fortsätta på den inslagna vägen så har jag svårt att se en man ligga på soffan, känner sig lat och bara nääeee, om man skulle ta och dammsuga lite så har jag fått nåt uträttat idag med.

6 kommentarer:

  1. Ha ha, jag funderar också seriöst på att bara laga egen mat, just pga glasburkarna! En slags omvänd lathet...

    SvaraRadera
  2. Ja återvinningen har inte varit välbesökt de sista veckorna, det får jag säga... Desto mer fulsoppåsar har producerats.
    Det bär emot, men jag kan ändå sträcka mig till att till nöds nu slänga typ förpackningar och plast i vanliga soppåsen. Det känns ändå som det faktiskt går att bränna upp. Men glas och metall kan jag inte förmå mig. Man inser ju att det där glaset och metallen blir liksom inte bra med det där andra. Därför får jag nu smärre ångest varje gång jag tar det sista i burken med smörgåsgurka. Oh no, en tom glasburk, det här betyder problem.

    Och så vill jag säga att du skriver så himla smarta och intressanta och tänkvärda och roliga och bra grejer!! Som vanligt. Jag läser allt och vill kommentera ALLT men jag hinner ju inte :) Om du bodde närmare kunde vi gå och fika med kiddsen!

    Kram till dig, L och stavmixern!

    SvaraRadera
  3. P.S Jag har lyssnat på Vetandets värld! Bra jobbat! :) Men nedslående lärdom. Att det är på gång...om typ 200 år när män också har utvecklat förnuft och taggat ner på egobilden.

    SvaraRadera
  4. Men tänk vilken bra omvänd lathet ändå. Det skaver i själen när jag slänger glasburkar i soporna. Nu slipper jag det. kommer ändå fortsätta ha en och annan burk hemma ifall att.

    Så fint du skriver Fröken! Jag blev alldeles rörd här nu. P-pillergrejen är skit, men jag skulle verkligen vilja hänga med dej och A med. Har en kompis i staden där du bor. Nån gång kanske vi ses : )

    Kram både Vilja och Fröken!

    SvaraRadera
  5. Vad duktig du är!
    Är också så himla trött på de där glasburkarna. Först ska man kånka hem dem från affären - de väger ju ett ton- sen ska man ut med dem igen för att slänga skiten. Argh... Nu är lillkillen så stor så han kan käka det mesta som vi äter i alla fall. Det underlättar :)

    SvaraRadera
  6. Haha så fick jag min duktighet bekräftad också :)

    Det verkar bli betydligt lättare när de kan äta samma mat. Och burkar är ju himla smidiga att ha hemma, men kräver rätt mycket efterarbete.

    SvaraRadera