måndag 13 december 2010

Skönaste dagen av alla

Lördag. Vilken jädra dag alltså!
Minutiöst planerad kände jag, redan på väg till Nordens, kanske Europas största träninganläggning, pirret i mig. Att kunna spatsera med väskan på axeln, utan barnvagn, händer inte ofta nu för tiden. Jag var lätt i stegen ska jag säga.

Som jag saknat lukten och stämningen i ett omklädningsrum. Det trodde man aldrig. Mina motionsvanor är ganska moderata, i (långa) perioder.

Efter att ha skuttat över slingriga hårstrån på duchrumsgolvet, ålat mig i bikinin och velat om jag ska stoppa ner lilla maghänget i byxan eller låta korven hänga över kanten, tog jag trapporna upp till basängen. Tänkte på öppningsnummret i Mia Skäringes show där hon kom inspringande på scen i minimal bikini. Hon SPRANG. När du fött barn verkar det inte spela någon roll hur mycket du drar in magen och spänner upp bröstet för att kompensera utbuktningen mitt på kroppen, det går liksom inte. Den dallrar ändå. Lös och frisläppt är den. Flera gånger ville jag ursäktande utbrista att jag är nyförlöst. Faktiskt är jag det. Förlåt, typ.

Men utan att ursäkta mig kom jag ner i basängen. Svinkallt var det och snön som glodde iskallt på mig genom panoramafönstren gjorde det inte mer behagligt. Men jag var så jädra glad! Det var samma glädje som den sonen uttrycker i lyckotjut när han ser maten komma emot honom när han är riktigt vrålhungrig. Så glad var jag nu.

Och jag var så fri där i vattnet. 30 längder blev det och ett par på rygg, i syfte att vänta ut grabbgänget i bubbelpoolen. Jovisst, det kom in ett sådant just när jag tänkte ta mig upp och fladdra längs basängkanten bort mot bubblet. Fasen så sur jag blev. Som att de skulle få sätta stopp för mina njutartimmar. Jag hade 50 minuter kvar att disponera på bubbel, bastu, dusch och påklädning så det var väl självaste om ett gäng NTK:are i en bubbelpool skulle sätta käppar i hjulet för mig nu?!

Efter tre längder på rygg gav jag upp och vältrade mig upp på basängkanten för att transportera mig till och ner i bubblet. Ett mjölkfyllt bröst. Ett tomt som en skinnpung. Tillsammans med fem killar. Det var inte bekvämt förrän jag hade vatten över axlarna kan jag lova. Men jag gjorde det och det var det viktigaste. Den segern var skönare än jet-strålarna.

Den enda som inte blev lika njutbar som jag hoppats var bastun. Det är inget unikt scenario det här. Där inne satt bara jag och en jättejättemager tjej. Ni vet sådär så man börjar tänka att hon kanske inte mår så bra och jag kände, kanske inbillade mig, att jag fick hennes blickar på mig och då satte min hjärna igång och sabba så det enda jag kunde tänka var att hon tänkte på min pösmage, mina, vid det här laget, väldigt olika stora bröst, min oansade kroppsbehåring och mina ovårdade fötter.

Slappnar av, blundar och släpper ut magen á la Homer Simpson i ett försök att sköta mitt. Varför ska man noja sådär och varför ska jag ens tänka så om henne och vad hon tänker om mig? Så förbaskat typiskt alltså. Och hon, hon tänkte säkert att jag tänkte detsamma om henne.

Hur som helst fick jag några välbehövda timmar för mig själv. Trots skenande hjärna där i bastun och trots att inpackningen inte funkade och trots att Body Butter, i en doft jag aldrig tidigare testat, luktade medelålders man på charter så var det en förbaskat skön dag. Den tar jag gärna snart igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar