tisdag 17 maj 2011

Joho då, det var bättre förr

Eftersom jag i graviditetens begynnelse hängde runt på Familjeliv.se får jag mejl från dem då och då. Idag ett med reklam från stora blöjföretaget. Revolution, stod det i ämnesraden. Deras nya, super dupertunna blöja ska tydligen innebära en revolution för våra barn.

Rörelser är viktigt för hjärnans utveckling.
När barnen börjar vilja göra mer än att bara ligga stilla krävs det något annat än de vanliga babyblöjorna. Undersökningar visar att barn som rör sig mycket har bättre självkänsla, är mindre trötta och har bättre koncentrationsförmåga. De nya Liberoblöjorna är lätta och flexibla och följer med i barnets rörelser när det rullar, kryper, klättrar och leker.

Aha, det är därför L inte vänder på sig, ålar och kravlar runt på golvet.

, men utan ironi då. Kära blöjföretag, tryck gärna på föräldrars ömma punkter. Den där texten till exempel. Alla vill ha ungar med förnäma egenskaper som god självkänsla, koncentrationsförmåga och säkert ett piggt och glatt barn också. Men ärligt talat. Själv växte jag upp med en kroppsform, som tack vare tjockblöja i plastsnibb, såg ut som ett S. Huvud och rumpa stötte nästan ihop på den tiden. Inte förlorade vi, och alla före oss, rörelse- och koncentrationsförmåga för det va?!

Blir himla trött på argument som de här och tvivlar starkt på att dagens blöjor skulle hämma barnens rörelsefrihet. Den där ganska tjocka men gülligüllia blöjrumpan i ett par sparkbyxor existerar ju inte idag när blöjorna är lika tunna som dambindor.

2 kommentarer:

  1. så jävla löjligt rent ut sagt!
    typiskt att ungarna måste ha blöja,annars hade man ju velat bojkotta dem...

    SvaraRadera
  2. Håller så himla mycket med dig. Och en gullerultig blöjstjärt i en ankstjärtstrosa kan väl inte vara fel?

    SvaraRadera