fredag 18 mars 2011

Ursäkta beskheten

Var är alla stöd- och hjälpinsamlingar till förmån för de drabbade i Japan?
När Tsunamin slog mot Thailand var det ett herrans insamlande och svenskar åkte dit för att hjälpa till och man ömmade så för landet (folket, solen, maten, svenskarnas paradis på jorden?).

Idag rapporterades om att folk som överlevt skalvet och tsunamin i Japan dör som flugor, nu efteråt, och det på grund av att de inte får tillräckligt med hjälp - att hålla värmen i de kalla lägren där hundra- kanske tusentals härbärgerar, hjälp med mat och mediciner. Var är svenskarnas pengar och empati då? På en strand i Thailand?

Och en annan fråga: Vad är det som händer? Är inte Japan ett så rikt land att de skulle kunna ta hand om de här människorna som behöver medicin och mat?

Vad gör vi?!

3 kommentarer:

  1. Ja, det är lite mystiskt hur en av världens största ekonomier uppenbarligen inte klarar av att ta hand om de drabbade! Fast så var det iof i tex USA också efter orkanen Katrina. Sorgligt.

    Vet att bla Rädda Barnen samlar in pengar till barnen i Japan via sin katastroffond!

    SvaraRadera
  2. Ja, både Haiti och New Orleans skulle väl behövt mer hjälp av en givmild omvärld.

    Tycker bara det är så skevt när insatserna blir så mycket större när det råkar vara svenskar inblandade. Vi kan ju åka därifrån och komma hem till något.

    SvaraRadera
  3. Ja, visst är det så! Cyniskt!

    SvaraRadera